Internationale
Politiepetten Collectie

Internationale Politiepetten Collectie

Eén van de grootste collecties ter wereld!

Onze tentoonstellingsruimte is helaas gesloten!
Wij zoeken een nieuwe expositieruimte
voor onze mooie collectie,
maar hebben helaas een beperkt budget!
Hebt u een tip voor ons?
Neem s.v.p. contact op via de Donaties-pagina

Ruim 1750 politiepetten in de expositie

Welkom in Slochteren!

Wellicht de grootste collectie politiepetten ter wereld is te zien in Slochteren. Naast de petten zijn er ook uniformen, sabels en allerhande zaken aanwezig die een politieman of politievrouw nodig had of heeft bij de uitoefening van zijn of haar taak.

Toegang gratis, alleen op afspraak

De collectie is niet permanent geopend voor publiek, maar is wel open op bijzondere dagen, zoals de Nationale Museumweek en de Slochter Jaarmarkt. Daarnaast is er voor groepen het gehele jaar door een afspraak te maken voor een bezoek. Toegang kost u niets! Neem s.v.p. contact op via tel. +31 643-959771 of mail naar de hieronder aangegeven emaillink. Wij verzorgen graag een rondleiding voor u. Veel particulieren, schoolkinderen en anderen gingen u voor.

Collectie van IPA Groningen

Ontstaan als de privé-collectie politiepetten van een politieman  in Groningen werd de omvang daarvan zodanig dat die collectie in 1993 werd ondergebracht op het huidige adres. De collectie werd later door hem geschonken aan de International Police Association, afdeling Groningen.

Veel meer te zien dan politiepetten!

De expositie bestaat lang niet alleen uit politiepetten. Ook uniformen, sabels, gummistokken, insignes, handboeien en nog veel meer zijn er te zien.
Klik op een foto hieronder om die groter te zien

sabels
politiefluitjes
handboeien
politie mouwemblemen
mouwembleem nederland, usa